<<terug

750 Jaar Kaulille (Bron: HBVL) (2009-09-14)

De viering van de 750ste verjaardag van Kaulille werd een gezellig volksfeest. Het voorbije weekend zakten meer dan 2.000 mensen af naar het centrum van Kaulille om mee te vieren.

"De vele vrijwilligers en de plaatselijke verenigingen hebben hun beste beentje voorgezet en realiseerden samen een mooi volksfeest. En met succes," zegt schepen Jimmy Vankerkhove.

Koninklijke Schutterij Sint-Joris gaf vorig weekend al het startschot met de organisatie van een internationale taptoe op het Nevenplein. De jaarlijkse culturele huldigingsavond, het voorbije weekend, stond volledig in het teken van de 750ste verjaardag van Kaulille. De prijs 'cultuurpersoonlijkheid' van het jaar gaat naar Kaulillenaar en beeldend kunstenaar, Albert Vaesen.

De dialectmis, opgedragen door deken Lambert Vanherk uit Hasselt, ook een échte Kaulillenaar, werd bijgewoond door bijna 400 mensen. De EXPO 'Historisch Kaulille' deed menig Kaulillenaar nostalgisch terugblikken in de geschiedenis. Deze tentoonstelling loopt nog tot 20 september in GC De Kroon.

"Met de onthulling van het Kauliller Teutenbeeld, van de hand van kunstenaar Jan Brouns, zetten we het lokaal erfgoed in de kijker," besluit burgemeester Jean-Paul Peuskens.

Bron HBVL - 14-09-2009